Geschiedenis N-VA Herentals

N-VA Herentals 

N-VA Herentals bestaat al enige tijd, maar kende zonder vertegenwoordigers in de gemeenteraad na 2006 enkele moeilijke jaren.

Vanaf 2009 kwam hier langzaam verandering in, eerst onder het voorzitterschap van Christophe Lintermans, later onder zijn opvolger en huidig voorzitter Arnout De Cuyper.

Sindsdien gaat het mee onder impuls van het nationale succes van de N-VA stijl bergop voor de N-VA in Herentals. De laatste jaren kende het ledenaantal een forse groei!

Begin 2011 breidde het bestuur sterk uit. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 kan de N-VA in Herentals voor en achter de schermen rekenen op een grote en gemotiveerde ploeg!

De gemeenteraadsverkiezingen van 14/10/2012 werden een groot succes: 25% van de stemmen, acht gemeenteraadsleden en drie OCMW-raadsleden. De N-VA staat voor eens en voor altijd op de kaart in Herentals!

Begin 2016 werd de ploeg van N-VA Herentals versterkt door de komst van Kamerlid Yoleen Van Camp die van buurgemeente Kasterlee verhuisde naar Herentals.