Axana Ceulemans op kop van N-VA-lijst Herentals

Op 9 februari 2012

Axana Ceulemans, ex-lid van de popgroep Def Dames Dope, wordt het boegbeeld van de N-VA tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Herentals.

"Ik maak mij over allerlei zaken druk", lacht Axana. "Toen zei mijn man: ga dan toch in de politiek! Daarop kwam de vraag of ik mij wou engageren voor de lijst van N-VA. Ik twijfelde geen seconde. Ik ben lid van de N-VA omwille van hun consequente en geloofwaardige manier van aan politiek doen. En als ik ervoor ga, dan ga ik ervoor. Ik ben op dat gebied een bulldog."

Na haar carrière op het podium stortte Axana zich in het zakenleven en ging samen met zus Larissa suikergoedwinkel La Sorpresa uitbaten in de Sint-Waldetrudisstraat.

Ze is ook nog altijd de vrouw achter het succes van de danspasjes en de choreografieën die K3 op het podium uitvoert.

"Herentals wordt niet echt slecht bestuurd", zegt de duivel-doet-al.

"Maar er zijn toch zaken die beter kunnen. Als ondernemer vraag ik in de eerste plaats meer aandacht voor onze Herentalse middenstand.

Naar hen is de laatste jaren te weinig geluisterd. Een bruisende stad staat of valt met een bloeiend winkelcentrum, leefbare horeca, een goed mobiliteits- en parkeerbeleid en het aantrekken van jonge gezinnen."

"Na 12 jaar hetzelfde beleid is het volgens Axana tijd voor verandering.

Het huidige bestuur heeft te veel steken laten vallen en te weinig geluisterd naar de burgers. De mensen zijn dat beu. Herentalsenaren moeten weer trots kunnen zijn op hun stad", aldus de kersverse lijsttrekster.

De volledige ploeg waarmee de N-VA naar de kiezer trekt, wordt later bekendgemaakt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is