Geen strooiweide voor dieren

Op 6 november 2014

Guy Verellen (N-VA) begon op de gemeenteraad met de vraag of de stad zinnens was om het departement Dierenwelzijn aan een bestaand schepenambt toe te voegen.

Het antwoord was kort en krachtig: neen. “In de praktijk bekommert de milieudienst zich om het dierenwelzijn”, antwoordde schepen van Leefmilieu Mien Van Olmen (CD&V).

Daarop brak het N-VA-raadslid een lans voor een strooiweide voor huisdieren. “Wie een tuin heeft, begraaft zijn of haar huisdier vaak daar”, zei Verellen. “Maar voor mensen zonder tuintje zou het goed zijn dat ze de as van hun viervoeter op een strooiweide zouden kunnen uitstrooien. Want huisdieren hebben vaak veel emotionele waarde voor mensen.”

Crematies

Maar ook hier had het schepencollege geen oren naar. “Dat brengt extra werk mee voor het gemeentepersoneel en gezien de huidige werkdruk moeten we keuzes maken”, zei Mien Van Olmen, die aangaf dat begraven in de tuin mag. “Voor crematies kunnen mensen zich wenden tot het dierencrematorium in Zandhoven.

De assen kunnen daar worden uitgestrooid of worden meegenomen in een urne. Er zijn dus voldoende private initiatieven om dieren een laatste rustplaats te gunnen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is