Lidl belooft uit sympathie nieuwe haag aan winkel Augustijnenlaan

Op 10 oktober 2014

De affaire van de haag werd aangekaart op de gemeenteraad door raadslid Hubert Vanooteghem (N-VA). Die vroeg of de stad aan de eigenaars van de kersverse super markt Lidl kon vragen het stevige hekwerk rond hun nieuwe parking te vervangen door een inlandse haag van meidoorn of haagbeuk. De oude haag, die vroeger de parking van de winkel van Van Den Broeck- Beenckens omgaf, werd gerooid tijdens de heraanleg van de parking.

”Lidl zadelt Herentals op met een zoveelste lelijk uitzicht op een parking.

Recht tegenover de historische sites van het begijnhof en het stadsarchief en in een voor de rest groene omgeving is dat allesbehalve mooi”, vindt Vanooteghem.

Maar schepen van Ruimtelijke Ordening en Leefmilieu Mien Van Olmen (CD&V) reageerde dat de stad niet van plan is om Lidl de vraag voor aanplant van een haag te stellen.

”En de rest van uw opmerkingen over het niet respecteren van de groene buffer rond de parking zullen we aan de politie Neteland overmaken.”

Hubert Vanooteghem vond dat het schepencollege er zich te gemakkelijk vanaf maakte. “Wij vragen gewoon dat u met de bouwheer onderhandelt over een nieuwe haag. Het verwijderen van die haag op zich is geen bouwovertreding, het is gewoon erg voor het uitzicht.” CD&V-raadslid Patrick Caers maakte zich vrolijk over Vanooteghem. “Als je zo graag hagen ziet, moet je maar in Noorderwijk komen wonen”, lachte hij.

Bij Lidl echter nemen ze de zaak ernstig en wachten ze zelfs enige actie van het gemeentebestuur niet af. Op de vraag van uw krant of Lidl openstaat voor de suggestie, antwoordt woordvoerder Pieter jan Rynwalt, na overleg met zijn directie: “Wij begrijpen het verzoek en zullen uit eigen beweging stappen ondernemen om opnieuw een haag rond die parking aan te planten. We gaan daarvoor contact opnemen met de eigenaar van het terrein.

We zijn nieuw in Herentals en willen geen controverse. We willen een sympathieke winkel zijn.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is