N-VA Herentals vraagt herziening parkeerbeleid Molenvest

Op 3 oktober 2011

N-VA Herentals steunt de bewoners van de Molenvest in hun verzet tegen het voorgestelde parkeerbeleid van het stadsbestuur. Het is niet logisch dat zij geen bewonerskaart krijgen en de inwoners van de omliggende straten wel. Daarnaast betekent vrij parkeren in de Molenvest dat er geen plaats is voor de bewoners zelf en geen plaats voor mensen die in het centrum willen winkelen. Volgens N-VA Herentals onlogisch en bijgevolg slecht beleid.

 “Het voorgestelde parkeerbeleid is op maat van zij die werken op en rond de Molenvest en een hele dag voor de deur van hun werk willen parkeren. Dat hierdoor de bewoners zelf geen plek meer vinden in hun eigen straat, daar houdt het gemeentebestuur blijkbaar geen rekening mee,” zegt N-VA-voorzitter Arnout De Cuyper.

Ook voor de handelszaken in de Zandstraat is dit nefast. Kortparkeerders die snel een boodschap willen doen in het centrum, vinden in de buurt geen plaats en moeten uitwijken naar de randparkings. Op die manier verstik je het handelscentrum van je stad, in plaats van er net meer zuurstof aan te geven. Ook Unizo Herentals protesteerde dan ook terecht tegen deze onlogische maatregel.

“Les 1 bij het voeren van een kernversterkend beleid is dat bewoners en winkelende kortparkeerders terecht moeten kunnen in het centrum. Langparkeerders parkeren het best aan de rand. Blijkbaar heeft het stadsbestuur deze les niet goed begrepen. De N-VA hoopt alvast dat er nu wel geluisterd wordt naar de bewoners van de Molenvest en naar de handelaars.  Deze kemel moet rechtgezet worden bij de evaluatie van het mobiliteitsplan,” besluit N-VA Herentals.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is