N-VA-Kamerlid Yoleen Van Camp ruilt Kasterlee voor Herentals

Op 29 oktober 2015

Kempense volksvertegenwoordigers zijn in het federaal parlement dun bezaaid. Het was dus even schrikken toen de Kempense Yoleen Van Camp (28) haar verhuisplannen wereldkundig maakte. Gelukkig ruilt de Kempense Kasterlee voor het naburige Herentals. De broodnodige vertegenwoordiging van onze regio blijft in Brussel dus verzekerd. N-VA Herentals is een dynamische politica rijker.

 

Met 28 lentes is Yoleen Van Camp het jongste parlementslid. Haar politieke carrière startte in de lokale politiek toen ze in 2012 rechtstreeks verkozen werd voor de gemeenteraad in Kasterlee. Van Camp liet zich opmerken als dossiervreter en legde de meerderheid geregeld het vuur aan de schenen. Haar kandidatuur met de federale verkiezingen kwam dan ook niet als een verrassing en was meteen succesvol. Vanop plaats 10 haalde ze meer stemmen dan CD&V-burgemeester Ward Kennes op plaats 7. Ondertussen rondde ze haar doctoraat in de Medische Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen af.

 

Herentals nu al tweede thuis

“Ik woon nog thuis en vond het stilaan tijd voor een eigen stek. Net in die periode vertelde mijn broer me dat zijn appartement in Herentals vrijkwam, en dat zette me aan het denken. Toeval bestaat niet”, lacht Van Camp. De Kempense liep haar lagere en middelbare school in Herentals en ook haar zus, schoonbroer en metekindje wonen er. De stad is nu al een tweede thuis. “De regionale dossiers die ik opvolg in de Kamer, bijvoorbeeld de treinverbindingen vanuit de Kempen, blijf ik uiteraard met vuur verdedigen.”

“En ook op het lokale vlak zal ik de N-VA ondersteunen met hetzelfde enthousiasme als in Kasterlee”, vertelt Yoleen Van Camp. “Mijn band met Kasterlee blijft: het ouderlijk huis, mijn vrienden, mijn parlementair medewerker Jeroen Van de Water, collega’s en verenigingsleven. “Kastel” kan op mij blijven rekenen, niet in het minst als meter van de lokale  N-VA-afdeling.”

 

Stad met enorm potentieel

“Mijn doelstelling is nu de lokale Herentalse N-VA-ploeg actief te ondersteunen en mijn harde werk als Kamerlid verder te zetten. N-VA Herentals is een sterk team en ik kijk er erg naar uit om er deel van uit te maken. Herentals is een stad die bruist van het potentieel maar er is een manifest gebrek aan visie en ambitie. Ik hoop met onze N-VA-ploeg voor een nieuwe dynamiek in Herentals te zorgen.” Begin 2016 is de verhuis een feit.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is