De N-VA heeft een hart voor onze natuur en dieren! art. postiljon 13/06/2018

Op 13 juni 2018, over deze onderwerpen: In beeld

De N-VA heeft een hart voor 

onze natuur en dieren! 

De N-VA is dé partij die inzet op natuurbehoud en dierenwelzijn. Marleen, Esther, Polleke, Jasmine, Koen en Tom plaatsen dit alvast bovenaan de agenda! 

Marleen De Cock (53) Bediende Total Herentals
Het groen dat we hebben moet blijven. Wij zetten in op verdichting in het centrum zodat groene ruimte dat ook kan blijven en niet volgebouwd wordt. Wij willen hondenlosloopweides in Herentals, Noorder- wijk en Morkhoven. Drinkfonteintjes voor mens en dier zouden ons straatbeeld verfraaien en bijdragen tot een gezonde geest in een gezond lichaam. De vele sigarettenpeuken op de Herentalse klinkers en trottoirs zijn een bron van ergernis en daar moet wat aan gedaan worden. 

Esther Engels (40) Leerkracht secundair onderwijs Dierenwelzijn is slechts één van de vele interessegebieden waarvoor ik me wil inzetten, maar wel een heel belangrijke! Als hondenliefhebber en Beagle-moeder van 2, vind ik het ontzettend jammer dat in de ganse regio Herentals-Noorderwijk-Morkhoven geen enkele losloopweide te vinden is. Nochtans is hier vraag naar (in 2011 werd hiervoor reeds een petitie overhandigd aan het toenmalige bestuur). Ook onze horecazaken kunnen veel hondvriendelijker worden. In onze deelgmeenten, maar ook rond de Herentalse stadskern kan je prachtige natuurwandelingen maken; die natuur moeten we koesteren en beschermen. 

Paul “Polleke” Van den Bosch (58) 

Arbeider stad Herentals
Het zwerfvuil en onkruid verdienen een hardere aan- pak. Verenigingen kunnen zwerfvuil rapen voor extra inkomsten: een win-win! Wat hebben we aan parken, zoals het nieuwe van het Begijnhof, als die direct in een afvalbelt veranderen? Wij vragen controles en een doeltreffende aanpak tegen sluikstorten. 

Jasmine Tegenbos (39) Vastgoedconsulente
Onze stad telt prachtige parken, zoals dat van De Ghellinck, het stadspark of Le Paige. Wij gaan voor ver- zorgde parken en groen. Het groen dat onze prachtige stad rijk is, mag ook doorgetrokken worden naar de centra met bloemenperken en nette straten. 

Koen Laureys (52) Zelfstandige bouw
Wij vragen een schepen van dierenwelzijn, zodat er eindelijk een doortastend beleid kan komen. En wij zorgen ervoor dat uitgelegde kippen gratis ter beschik- king van de Herentalsenaar worden gesteld – dan hebben ze een mooi pensioen én verwerken ze het groenafval! De natuur moet ook meer toegankelijk gemaakt en beter beschermd worden. 

Tom Van de Venne (39) Medewerker Gamma Herentals en vrijwilliger opvang gewonde wilde dieren (VOC / Wildlife Taxi Team)
Wij hebben een hart voor dieren en gaan voor subsidies voor onze dierenasielen en natuurcentra, zoals het VOC Neteland waar ik vrijwilliger ben. Ook het zwerfkattenproject heeft meer middelen nodig zodat het toereikend is, anders is het dweilen met de kranen open. 

N-VA Herentals www.n-va.be/herentals 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is