Nieuws uit de gemeenteraad van 1 april 2014

Op 1 april 2014, over deze onderwerpen: In de gemeenteraad

Pas goedgekeurde belastingreglementen al aan herziening toe

Opnieuw krijgt het stadsbestuur enkele tikken op de vingers van het Agentschap Binnenlands Bestuur dat vraagt dat een tiental reglementen die eind 2013 werden goedgekeurd worden aangepast.  De gemeenteraad keurt de aanpassingen die meestal alleen op vormelijke zaken betrekking hebben,goed.  Maar het wijst duidelijk wel op een zekere nonchalance van het stadsbestuur.  Als  de N-VA tijdens de gemeenteraad soms wijst op onduidelijkheden of dubbelzinnige verwoordingen in reglementen krijgen we nogal eens als antwoord : ”Dat reglement is al 10 jaar zo en het zal dus wel goed zijn”.  Niet dus volgens de Administratie Binnenlands Bestuur.

 

Verkaveling aan Peerdsbosstraat bedreigt De Roest

De N-VA-fractie interpelleert samen met de collega's van Groen het stasdbestuur over het verlenen van een verkavelingswijziging voor de verkaveling Bertels-Voet.  Hierdoor wordt bebouwing mogelijk tot op iets minder dan 5 meter van de stammen van de historische eikendreef aan de Roest.  Dit legt een zware hypotheek op het Gemeentelijk Natuurontwikkelingsproject De Roest. De bomen in kwestie zijn haast zeker ten dode opgeschreven.  De N-VA betreurt dat het bestuur bij de afbakening van het publieke domein zo inschikkelijk is geweest voor de verkavelaar.

 

Ongerustheid over inplanting scoutslokaal aan de Kapitelbossen

De N-VA vraagt bij monde van Guy Verellen duidelijkheid over de plannen van het bestuur over de mogelijke inplanting van het nieuwe scoutslokaal. Verder heeft de N-VA vragen bij de gebrekkige wijze waarop met de buurtbewoners over dit project werd gecommuniceerd. Het is maar dankzij de Scouts zelf dat de buurt op dit moment van iets weet. Vanuit de stad blijft elke communicatie echter achterwege, met de nodige vragen en ongerustheid tot gevolg.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is