Nieuws uit de gemeenteraad van 1 december 2015

Op 1 december 2015, over deze onderwerpen: In de gemeenteraad

Wijkgezondheidscentrum in Herentals

De N-VA stemde tegen het toetreden van de gemeente en het OCMW tot de vzw die een wijkgezondheidscentrum wil organiseren in het nieuwe gebouw op de Boerenkrijglaan. Hoewel de N-VA het nut van een wijkgezondheidscentrum in bepaalde centrumsteden met een grote sociale last niet betwist, vinden wij het in Herentals niet nodig onder meer wegens :

  • De derde betaler regeling, die goed gecommuniceerd wordt, maakt een bezoek aan een huisarts al zeer toegankelijk.
  • Ook huisartsen en groepspraktijken van huisartsen kunnen bredere eerstelijnsgezondheidszorgen aanbieden.
  • Wij vrezen dat mogelijke tekorten van het centrum ten laste van gemeente en OCMW zullen komen.  Wij geloven niet in het “gratis” verhaal.
  • De toegankelijkheid van het centrum voor mensen uit de deelgemeenten is problematisch.

 

Cipal en de BBC software

De intercommunale Cipal bezorgt Herentals de software die gebruikt wordt bij het opstellen van het budget en de meerjarenplanning (de BBC software).  Veel administraties, ook de onze, klagen over de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van deze software.Op onze vraag zal de vertegenwoordiger van de stad op de algemene vergadering een overzicht vragen van de klachten en een planning om eraan tegemoet te komen.

 

Aangepast huishoudelijk reglement gemeenteraad.

De oppositiepartijen sloegen de handen in elkaar om het huishoudelijk reglement duidelijker te maken in verband met de aanleveringen van digitale informatie over de punten op de gemeenteraad.  Het bestuur deed een tegenvoorstel dat, na beraadslaging door de oppositie, werd aanvaard omdat het volledig tegemoet komt aan onze wensen.

 

Herentals bijenvriendelijk

Nieuwbakken imker en fractievoorzitter Kathleen Laverge brak een lans om van Herentals een meer bijenvriendelijke stad te maken.  Uit antwoord van de bevoegde schepen maken we op dat Herentals in 2016 meer aandacht zal besteden aan de Week van de Bij. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is