Nieuws uit de gemeenteraad van 1 juli 2014

Op 1 juli 2014, over deze onderwerpen: In de gemeenteraad

Hulde voor Rik Van Looy komt er eindelijk

Dank zij een interpellatie van Guy Verellen is het bestuur dan toch op de pedalen gaan staan om iets te ondernemen voor het laten ontwerpen  van een standbeeld/ monument voor deze beroemde wielerlegende en verdienstelijke burger.

De gemeenteraad gaf expliciet opdracht daartoe op 3 december 2013 maar sindsdien bleef het bestuur surplacen.   

In de week van 7-11 juli 2014 is een nu eindelijk een vergadering met betrokkenen gepland.  Het gevolg is wel dat de hulde niet meer zal kunnen georganiseerd worden tijdens de 10e editie van “Herentals Fietst” op 31 juli  2014, zoals wij hadden voorgesteld.  Een gemiste kans met meer dan 30.000 wielerliefhebbers op de Grote Markt.

 

N-VA keurt mobiliteitsplan niet goed

De N-VA fractie stemde tegen de definitieve goedkeuring van het mobiliteitsplan omdat de daarin voorziene groene “randparking” toch  binnen de muren van het begijnhof wordt aangelegd.  Dit in tegenspraak tot eerdere informatie van het bestuur.  De secretaris weigerde de motivatie van dit stemgedrag in de notulen op te nemen.

 

Interimbureaus floreren

Het aantal interim bureaus in het stadscentrum is opgelopen tot 16.  Enerzijds is dit positief voor het werkaanbod, anderzijds bezetten zij in de winkelstraten interessante locaties.  Koen Laureys vroeg dat de nieuw aangestelde centrummanager een plan zou ontwikkelen hoe met dit fenomeen om te gaan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is