Nieuws uit de gemeenteraad van 1 oktober 2013

Op 1 oktober 2013, over deze onderwerpen: In de gemeenteraad

Bewoners Molenvest blijven in de kou 

De N-VA-fractie lanceerde op de gemeenteraad een voorstel om eindelijk het parkeerbeleid op de Molenvest aan te passen. De bewoners van de Molenvest en handelaars in de Zandstraat zijn al jaren vragende partij om het vrij parkeren op de Molenvest af te voeren en te vervangen door bewonersparkeren en kortparkeren met parkeerschijf. Het voorstel van de N-VA was een compromis waarbij voorgesteld wordt om enkel langs de kant van de huizen parkeren met schijf of bewonerskaart in te voeren. De argumenten van de N-VA vielen helaas op een koude steen waardoor de bewoners in de Molenvest in de kou blijven staan. Voor de N-VA alvast onbegrijpelijk geval van slecht bestuur.

 

Flankerende veiligheidsmaatregelen tijdens werken Poederleeseweg

De N-VA vroeg aandacht voor de gevaarlijke situaties (weinig verlichting, scherpe miniem aangeduide bochten, glad wegdek in de herfst,…) op de Lichtaartseweg die nu als omleidingsroute veel drukker is geworden.   De gemeente zou van het verantwoordelijke Agentschap Wegen en Verkeer kunnen eisen dat er bijkomende maatregelen worden genomen. Het bestuur schuift de zaak door naar Kasterlee en zegt dat de chauffeurs het ondertussen al wel gewoon zijn en de situatie bevredigend is.  Veel extra zal dus niet gebeuren.

 

Censuur in de notulen - gemeentebestuur volhardt in boosheid (bis)

De N-VA-fractie stelde voor om het huishoudelijk reglement te wijzigen zodat in de toekomst de amendementen (dit zijn voorstellen tot aanpassing van wat voorligt) opnieuw integraal opgenomen worden in het verslag van de gemeenteraad. Op die manier kan elke burger nalezen welke tegenvoorstellen de oppositie indiende. Deze voorstellen worden haast altijd weggestemd door de meerderheid, maar zo zou elke Herentalsenaar op zijn minst weten waarmee het gemeentebestuur niet akkoord was. Helaas verworp de meerderheid zoals verwacht ons voorstel. Blijkbaar heeft de meerderheid niet graag dat de burger weet welke voorstellen van de oppositie zij niet heeft willen aanvaarden.  Schrik is noachtans altijd een slechte raadgever.

 

Nieuwe personeelsformatie

Het bestuur heeft een nieuw organogram opgesteld met het nieuwe personeelskader.  De N-VA fractie heeft dit niet goedgekeurd omdat in het nieuwe kader het procentuele aandeel van het (duurdere) statutaire personeel toeneemt.  Daarenboven komen er meer functies in de hoogste graad waardoor de top van de administratie verzwaart.  Het nieuwe personeelskader realiseert een besparing door het aantal personeelsleden te verminderen maar de gemiddelde kost per personeelslid verhoogt. Minder, maar wel duurder personeel is de conclusie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is