Nieuws uit de gemeenteraad van 3 februari 2015

Op 3 februari 2015, over deze onderwerpen: In de gemeenteraad

Kunstencampus - aankoop Belgacomsite

In principe vindt N-VA dit een goede oplossing. De Nieuwe kunstencampus kan een mooi project worden, maar er zijn wel wat bemerkingen bij de wijze waarop het bestuur dit nogal overhaast wil doordrukken.  Onze fractieleider wees op :

  • Het ontbreken van een totaal kostenplaatje.  Er zit in het dossier alleen een overzicht van te maken kosten voor aankoop en verbouwing  maar terugverdieneffecten, waarop gerekend wordt om het geheel betaalbaar te houden, zijn niet begroot.
  • Het risico dat de stad loopt door de kosten van eventuele asbestproblemen op zich te nemen.
  • De penibele parkeersituatie in de Movenvest.  De komst van de twee academies zal de parkeerproblemen verergeren.  Om de last voor de bewoners draaglijk te houden pleit N-VA  er nogmaals (tevergeefs) voor om bewonersparkeren langs de huizenzijde van de Molenvest in te voeren.

 

Waterfactuur 2015 loopt spuigaten uit

Door de automatische koppeling van de gemeentelijke saneringsbijdrage aan de bijdrage die betaald wordt aan de drinkwatermaatschappijen voor de waterzuiveringsinfrastructuur, wordt het drinkwater in Herentals dit jaar ongeveer 20% duurder dan vorig jaar.

Deze automatische koppeling hoeft helemaal niet en de meeropbrengst die dit de gemeente oplevert (ongeveer 300.000 €) zijn in budget 2015 niet nodig noch voorzien. De Herentalse belastingbetaler krijgt de rekening.

Het voorstel van de N-VA om de stijging van de waterfactuur te milderen door het loslaten van de automatische koppeling en door een meer redelijke gemeentelijke bijdrage te bepalen werd niet aanvaard.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is