Nieuws uit de gemeenteraad van 3 juni 2014

Op 3 juni 2014, over deze onderwerpen: In de gemeenteraad

Industrieterrein Zavelheide - Stad met de billen bloot

De handhaving door het bestuur van de voorwaarden bij stedenbouwkundige vergunningen is in Herentals quasi nul.  Men gaat nooit ter plaatse controleren, bijna nooit wordt PV opgemaakt bij overtredingen en zeker nooit worden gerechtelijke stappen gezet.

Dit leidt dan tot schrijnende toestanden zoals het industrieterrein Zavelheide dat een voorbeeld had moeten worden van een landschappelijk ingeplant project.  Niet één van de voorwaarden door het bestuur, of bindend door het Agentschap Natuur en Bos, opgelegd is er gevolgd.  Resultaat : bomen zijn gekapt, de groene buffer is ingenomen en het resultaat is een volgebouwd, banaal industrieterrein.

Gemeenteraadslid Hubert Vanooteghem bond de kat de bel aan en kloeg de halluciante toestand aan. De gemeenteraad kon niet anders dan instemmen met het voorstel van de N-VA-fractie dat het bestuur opdraagt om alle nodige stappen te nemen om de voorwaarden te laten naleven. Eindelijk tijd voor actie!

 

Rijke intercommunales - arme gemeenten

Ook deze zitting werden vragen gesteld bij de “oorlogskassen” die intercommunales (Pidpa, IKA), op onze kosten, aanleggen.  Zijn die altijd in het algemeen belang of verantwoord ?

Dat men het liever discreet houdt, en soms nogal arrogant reageert, blijkt uit het antwoord dat een van onze Pidpa bestuurders kreeg op zijn vraag om wat meer uitleg over de cijfers.  Dat kwam erop neer : “ bemoei je daar niet teveel mee, we beheren het geld als een goede huisvader”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is