Nieuws uit de gemeenteraad van 3 maart 2015

Op 3 maart 2015, over deze onderwerpen: In de gemeenteraad

Besteed saneringbijdrage ook effectief aan rioleringen

Door de verhoging van de gemeentelijke saneringsbijdrage betalen Herentalsenaren vanaf dit jaar fors meer voor hun drikwater. Deze inkomsten kunnen wettelijk door de stad alleen gespendeerd worden aan de opvang en afvoer van vervuild water, vooral dus de rioleringen.

Als rioolbeheerder moet Herentals hierover rapporteren bij de Vlaamse Milieumaatschappij, de controle berust bij de gemeenteraad.

De N-VA stelde voor om de begrotingstechniek van de “bestemde gelden” te gebruiken om er zeker van te zijn dat de gelden ook effectief aan het vooropgestelde doel worden besteed.  De meerderheid vind dit echter niet nodig.

We bekomen wel van het bestuur dat de jaarlijkse rapportering over wat er met de gelden is gebeurd aan de gemeenteraad ter kennis wordt voorgelegd. Op die manier kan de gemeenteraad op zijn minst post factum  controleren of het geld van de belastingbetaler goed is besteed.

 

Eerste budgetwijziging van 2015

Het jaar is nog jong of daar is al de eerste budgetwijziging. De aankoop van de Belgacomsite op de Molenvest heeft belangrijke financiële verschuivingen tot gevolg die op deze manier moeten worden opgevangen .

De N-VA heeft de budgetwijziging goedgekeurd op uitdrukkelijke verzekering dat deze goedkeuring alleen de wijziging betreft en niet het ganse budget.  Wij blijven het totale budget 2015 en het meerjarenplan 2013 - 2019 afwijzen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is