Nieuws uit de gemeenteraad van 31 maart 2015

Op 31 maart 2015, over deze onderwerpen: In de gemeenteraad

Integratie gemeente/OCMW

De N-VA stelt verheugd vast dat de stad werk maakt van de belangrijke hervorming van N-VA-minister Liesbeth Homans om tegen 2019 het OCMW volledig te integreren in de gemeente. Voor Herentals werd reeds een samenwerkingstraject uitgetekend tussen stad en OCMW dat maximaal het concept van een zuivere en volledige inkanteling van het OCMW in de gemeente volgt. Deze integratie is voorzien in het programma van de N-VA en opgenomen in het Vlaams regeerakkoord.

OCMW en stadsbestuur zullen dan ook in onze fractie een bondgenoot vinden om de geplande integratie succesvol uit te voeren!

 

Kapitaalverhoging IKA

De N-VA heeft bezwaar tegen deze kapitaalverhoging die uiteindelijk de firma’s Fluxys en Elia bedient.  Liever had de N-VA een kapitaalsversterking gezien van de intercommunale IVEKA.  Volgens het bestuur zit die eraan te komen maar zijn er nog belastingtechnische problemen.

 

Koning voetbal

Op het einde van de zitting bracht de N-VA het benoemingsbeleid van de gemeente ter sprake.  Door de geplande inkanteling van het OCMW in de gemeente mogen de OCMW-medewerkers hierbij niet vergeten worden en moeten ook zij alle kansen krijgen om door te groeien binnen de gemeentelijke administratie.

Het gaf blijk van weinig respect dat, tijdens de discussie hierover met het bestuur, een aantal leden van CD&V en Groen ostentatief op een laptop naar de voetbal gingen kijken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is