Nieuws uit de gemeenteraad van 4 november 2014

Op 4 november 2014, over deze onderwerpen: In de gemeenteraad

Geen strooiweide voor dieren in Herentals

Raadslid Guy Verellen bracht een voorstel naar voor om ook in Herentals een perkje in te richten waarop men de as van geliefde huisdieren zou kunnen verstrooien.  Heel wat mensen beschikken niet over de mogelijkheid hun huisdier in de tuin te begraven en vinden het emotioneel moeilijk om het met het vilbeluik af te voeren.  Er zijn in de provincie instellingen waar men een huisdier kan laten cremeren. 

Het bestuur vind dat het inrichten van een perkje de financiële mogelijkheden van de gemeente te boven gaat. Ook de vraag om één van de schepenen de bevoegdheid 'dierenwelzijn' toe te wijzen werd afgewezen.

 

Toch nieuwe belasting voor bankinstellingen

De stad werd al enkele keren veroordeeld door de rechtbank omwille van haar belasting op bankinstellingen. Beze belasting treft enkel kleine zelfstandige Herentalse bankinstellingen en niet de grootbanken. In plaats van deze eenvoudigweg af te voeren, volhardt het stadsbestuur. Een nieuw aangepast reglement werd goedgekeurd. De N-VA-fractie stemde uiteraard tegen. Compleet overbodige hardnekkigheid langs de kant van het bestuur.

Een volgende stap in de juridische strijd kondigt zich al aan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is