Nieuws uit de gemeenteraad van 5 maart 2013

Op 5 maart 2013, over deze onderwerpen: In de gemeenteraad

Politiedotatie - federale scheeftrekking kost Herentals geld 

De gemeenteraad nam kennis van de gemeentelijke dotatie voor de werking van de politiezone Neteland van 3.286.515 € voor 2013.

De N-VA nam de gelegenheid te baat om te wijzen op de zeer ongelijke communautaire verdeling van de federale toelagen voor de politiezones die ongeveer een derde van het budget van de politiezone uitmaken. De federale overheid stelde in 2012  988  miljoen euro ter beschikking van de 195 politiezones. Dit komt neer op een gemiddelde van 90 euro per inwoner, met evenwel opnieuw grote verschillen tussen de gewesten. De Vlaamse zones ontvangen gemiddeld 74 euro per inwoner van de federale overheid, bij de Brusselse zones loopt dit op tot 136 euro en bij de Waalse zones tot 102 euro.

Een meer billijke verdeling zou Herentals al vlug een besparing van 250.000 € op onze politiedotatie betekenen. Hierdoor zou de stad meer geld kunnen investeren in veiligheid of in andere projecten!

 

Meer aandacht voor trage wegen

Het bestuur stelt voor dat , naar aanleiding van een nieuwe verkaveling aan de Roggestraat, een voetweg officieel wordt afgeschaft. De N-VA merkt op dat de voetweg reeds lang de facto is afgeschaft omdat voorgaande besturen toegelaten hebben dat er huizen op werden gebouwd.  De N-VA vraagt meer aandacht voor de trage wegen in onze stad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is