Nieuws uit de gemeenteraad van 7 mei 2013

Op 7 mei 2013, over deze onderwerpen: In de gemeenteraad

N-VA krijgt steun voor lokaal regenboogbeleid 

Op de gemeenteraad van 7 mei stelde de N-VA-fractie voor om verder werk te maken van een lokaal regenboogbeleid in Herentals. Met enkele kleine maatregelen kan ook onze stad zijn steentje bijdragen aan de maatschappelijke aanvaarding van holebi's. Axana Ceulemans: "Het gemeentebestuur besteedde in het verleden hieraan al enige aandacht. Ik ben blij dat de gemeenteraad ons voorstel genegen was om dit beleid nog uit te breiden en verder te zetten. Als N-VA vinden wij dit een belangrijk en waardevol signaal."

 

Stand van zaken cameraproject 

Gemeenteraadslid Guy Verellen vroeg het stadsbestuur naar een stand van zaken over een mogelijk cameraproject van de politie met camera's voor trajectcontrole en nummerplaatherkkeing. Het college antwoordde dat het dit nog aan het bekijken is samen met de politie. De N-VA dringt in elk geval aan op de snelle uitvoering van dergelijk cameraproject en zal op regelmatige basis een nieuwe stand van zaken vragen.

 

Gebruik gemeentelijke informatieborden uitbreiden naar scholen

Kleuterschool De Bijenkorf uit Noorderwijk krijgt geen toestemming om zijn activiteiten kenbaar te maken via de digitale gemeentelijke infoborden. Jo Cleymans vroeg zich af waarom en kreeg als antwoord dat dit momenteel nu eenmaal het beleid ter zake is en er op korte termijn niets aan zal veranderen. De N-VA pleit dan ook voor de aanpassing van dit reglement zodat ook onze scholen in Noorderwijk, Morkhoven en Herentals van deze digitale infoborden gebruik mogen maken. Hier is vraag naar en de N-VA ziet geen enkele reden om de scholen dit te weigeren als duwtje in de rug bij hun vele activiteiten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is