Pieter Laureys vervangt Kathy Verwimp

Op 31 augustus 2016
Pieter Laureys

Gisteren heeft Pieter Laureys de eed afgelegd in de Herentalse gemeenteraad. Pieter vervangt er Kathy Verwimp die ontslag neemt om professionele redenen. “De combinatie met mijn nagelstudio in de Kerkstraat was niet langer houdbaar. Ik werk altijd ’s avonds. Ofwel moest ik mijn klanten teleurstellen, ofwel mijn collega’s in de gemeenteraad”, aldus Kathy. “Ontslag nemen was een moeilijke keuze, want ik deed het zeer graag. Maar ik weet dat met Pieter mijn opvolging meer dan verzekerd is.

Als OCMW-raadslid is Pieter geen onbekende in de Herentalse politiek. Pieter blijft ook dit mandaat uitoefenen. “Ik kijk er alvast naar uit om me ook met andere dossiers te gaan bezighouden. De ervaring die ik de voorbije jaren opdeed in de OCMW-raad komen ook van pas in de gemeenteraad. Vanaf 2019 integreren gemeente- en OCMW-raad sowieso en moet de gemeenteraad ook het lokaal sociaal beleid voor zijn rekening nemen. Zicht krijgen op het hele plaatje lijkt me meer dan boeiend.

Fractievoorzitter Kathleen Laverge bedankt Kathy voor haar inzet de voorbije jaren: “Ik heb veel respect voor haar keuze. Dit is uiteraard ook geen afscheid. Kathy blijft achter de schermen actief in het bestuur. Ik ben ook blij dat Pieter opvolgt in de gemeenteraad. Extra jong politiek talent in onze fractie!

Pieter Laureys is 31 jaar. Hij is getrouwd en werkt als burgerlijk ingenieur. Naast politiek is piano spelen één van zijn passies.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is