Uit de gemeenteraad van 20 december 2016

Op 20 december 2016, over deze onderwerpen: In de gemeenteraad

Meerjarenplan 14-19 en budget 2017

Het aangepaste meerjarenplan '14-'19 en het budget 2017 werden goedgekeurd.  De N-VA fractie stemde tegen, onder meer omdat tegen het einde van de legislatuur (2018) de reserves zo goed als opgebruikt worden.

Stedebouwkundige richtlijnen en bijhorend omgevingsplan bedrijfsomgeving Herentals–Oost

Via een amendement, dat per vergissing niet vooraf werd rondgestuurd aan de leden van de raad, vroeg en bekwam de N-VA fractie dat op het omgevingsplan de (bedreigde) groenzone tussen het kanaal en de Noordervaart, expliciet als dusdanig wordt opgenomen.  Blijkbaar had men dit over het hoofd gezien.

Afbakening Klein Stedelijk Gebied Herentals: zoekzone Vennen.

Een grote zwijgende delegatie kwam steun verlenen aan een motie van Groen om de zoekzone Vennen als uitbreidingszone voor bijkomende bedrijventerreinen te schrappen.  Dit is echter geen gemeentelijke maar een provinciale bevoegdheid.  De bewoners zien een herbestemming van Vennen helemaal niet zitten. De N-VA zal en kan het dossier nauwgezet opvolgen vermits in de Bestendige Deputatie de verantwoordelijke voor ruimtelijke ordening iemand van de N-VA is.  Belangrijk in deze zijn de bevindingen in het uiteindelijke MilieuEffectRapport.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is