N-VA Herentals levert twee sterke kandidaten voor de parlementsverkiezingen van juni

Op 19 december 2023

Eerste schepen Pascal Van Nueten (52 jaar) en jongerenvoorzitter Stijn Janssens (31 jaar) zijn beiden kandidaat bij de parlementsverkiezingen van 9 juni. Hiermee brengt N-VA Herentals maar liefst twee sterke kandidaten in stelling. Pascal staat op een mooie 12de plaats voor de verkiezing van het Vlaams Parlement, de lijst die getrokken worden door minister-president Jan Jambon. Stijn is dan weer 5de opvolger op de Kamerlijst van N-VA-voorzitter Bart De Wever.

“Ik ben best fier dat ik kan deelnemen aan de parlementsverkiezingen,” zegt  eerste schepen Van Nueten. “Ik doe dat met de nodige ambitie en met de gedrevenheid die men van mij gewend is. Het zou een hele eer zijn om onze stad en de Kempen te mogen vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement. Die kans ga ik met beide handen proberen te grijpen. Als schepen krijg je veel gedaan. Maar een aantal problemen krijg je niet alleen in Herentals zelf opgelost. Denk maar aan de mobiliteitsknoop in onze stad.  Daarvoor moet je ook ‘in Brussel’ iets te zeggen hebben. Met mijn 30 jaar ervaring als ondernemer en sterk netwerk ben ik er zeker van dat ik ook daar voor onze stad heel wat kan betekenen.”

Met Stijn Janssens is de Herentalse N-VA ook aanwezig op de lijst voor de verkiezing van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Stijn is voorzitter van Jong N-VA Herentals en zetelt al enkele jaren in het nationale partijbestuur van de N-VA. “Als Herentalsenaar zal ik voluit de kaart van de Kempen trekken en verdedigen. Ik ben ook blij om als jongere een kans te krijgen. Dat is belangrijk. Dé inzet van deze verkiezingen wordt onze Vlaamse welvaart. En die staat zwaar onder druk. Het is mijn generatie die daar de grootste dupe van dreigt te worden en het minder goed dreigt te hebben dan generaties voor ons. Dat moeten we nu krachtig een halt toe roepen. En alleen een sterke N-VA is daartoe in staat.

“Het feit dat we met N-VA Herentals twee kandidaten leveren voor deze belangrijke parlementsverkiezingen is ook een mooie erkenning voor onze goede afdelingswerking,” besluiten Pascal en Stijn. “Als dé volkspartij van Herentals zijn wij stilaan helemaal klaar om er te staan bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Daar kan alle inwoners van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven op rekenen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is