Nieuws uit de gemeenteraad van 15 december 2015

Op 15 december 2015, over deze onderwerpen: In de gemeenteraad

Jasmine Tegenbos beëdigd als gemeenteraadslid.

Boegbeeld Axana Ceulemans moest wegens vertrek naar het buitenland ontslag nemen uit de gemeenteraad. Zij wordt opgevolgd door Jasmine Tegenbos die haar ongetwijfeld waardig zal vervangen. Welkom Jasmine!

 

Fietspad N13 Lierseweg – grondverwerving

De N-VA ontdekte een fout in de factuur van de grondverwerving.  Volgens de stad zou die 11.600 € bedragen maar de officiële acte spreekt van 98.460 €.  Klein foutje waarvoor het bestuur niet direct een verklaring had.

 

Verbrekingsvergoeding contract Infrabo kunstencampus.

De fractie stemde in met de betaling via dading van 50.000 € aan Infrabo als verbrekingsvergoeding voor stopzetting opdracht kunstencampus.  Maar we vragen aan het bestuur om in de toekomst zorgvuldiger contracten op te stellen om dergelijke discussies te vermijden.  De kleine letters zijn ook belangrijk.

 

Subsidies jeugdlokalen

De opheffing van de vzw Fonds Herentalse Jeugdlokalen vereist dat de stad een aantal subsidiereglementen invoert om de steun aan de jeugdbewegingen voor nieuwbouw en renovatie te continueren.  De N-VA vroeg ervoor te zorgen dat de kleinere jeugdverenigingen niet in de kou komen te staan.

 

Modern ventilatiesysteem in Administratief Centrum.

De N-VA stelde voor om €95.000 te voorzien om het 31-jaar oude ‘luchtblaassysteem’ in het AC eindelijk te vervangen door een modern en efficiënt ventilatiesysteem (b.v. Daikin) om zo ziekteverzuim te verlagen. Ook te gebruiken als airco omdat in de zomer de temperaturen in het AC oplopen tot 35°C. Onmenselijk.   De voorzitter kreeg het hierbij duchtig op de heupen en voerde een nummertje op om onze aanvraag belachelijk te maken.

Feit is dat het stokoude ‘blaassysteem’ zijn beste tijd heeft gehad en dat een modern ventilatiesysteem zijn nut zal hebben. (Vanuit het stadspersoneel van het administratief centrum kregen we alleen maar toffe reacties over ons voorstel: Eindelijk een partij die écht aan ons en onze gezondheid denkt.’)

 

Communicatie vanuit de stad.

N-VA vroeg en verkreeg dat bij een volgende uitgave van de Wegwijsgids Herentals de zeer omvangrijke scholengemeenschap niet over het hoofd zou worden gezien. Daarnaast komt er op de gemeentelijke website een speciale “knop” zodat de gebruiker gemakkelijker problemen met de website kan melden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is