Uit de gemeenteraad van 28 maart 2017

Op 28 maart 2017, over deze onderwerpen: In de gemeenteraad

Invoering van gele papiercontainers.

De gemeenteraad keurde de invoering van de gele papiercontainers goed. De N-VA heeft in feite geen probleem met de voorgestelde wijzigingen aan het belastingreglement (de papiercontainers zijn gratis) maar met deze wijzigingen werd eigenlijk het gehele reglement opnieuw ter stemming voorgelegd. En omdat wij ons daar niet integraal in kunnen vinden, stemden wij tegen.

Standplaats taxi’s aan station

De N-VA bracht dit punt opnieuw op de gemeenteraad omdat de informatie die door het bestuur op de vorige raad werd verstrekt niet echt correct was. Het bestuur verklaarde zich welwillend te zullen opstellen bij vraag van taxi ondernemingen.

Aandacht voor arboretum Le Paige

De N-VA vraagt meer inzet voor het onderhoud en de restauratie van het arboretum en zijn erfgoed. Het bestuur verduidelijkte dat het beheersplan dat in opmaak is niet alleen het kasteel zal behandelen maar ook het arboretum.  Ook de in de begroting 2017 voorziene restauratiebudget van € 400.000  is zowel voor het kasteel als voor het arboretum.

Gevaarlijk kruispunt Hofkwartier/ Belgiëlaan

Dit kruispunt is gevaarlijk zowel voor fietsers als voor personenwagens en bussen; het wordt alsmaar drukker.  Er worden voorstellen gedaan voor verbetering. Het bestuur gaf aan dat er momenteel een studie loopt voor de herinrichting van het kruispunt.  Verbeteringsvoorstellen zullen in aanmerking genomen worden.

Handhaving bouwvoorschriften

De N-VA betreurde dat het bestuur te weinig doet om zijn eigen bouwvoorschriften te laten naleven. Dit leidt tot verrommeling, scheefgetrokken concurrentie, discriminatie, ontgroening en burenruzies. Het bestuur verklaart dat er reeds veel inspanning wordt gedaan en dat zij wel degelijk zaken aanpakken.  Er is bekomen dat het bestuur op een aparte commissievergadering  zal toelichten met welke dossiers ze bezig zijn en wat ze van plan zijn. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is